Personal tools
You are here: Home Events Past Events ECTEL07 Related Events PROLIX

PROLIX

What Workshop
When Sep 18, 2007
from 12:00 am to 12:00 am
Where Crete, GR
Contact Name Fabrizio Giorgini
Contact Email f.giorgini
Add event to calendar vCal
iCal
GooCal

The workshop aims at to bring researchers, industrial stakeholders and interested community that are active in the area of technology enhanced professional learning together. The workshop will be organized by the members of the European Project IP PROLIX (www.prolix-project.eu). PROLIX, which brings together 19 leading European organisations in TEL, coordinated by IMC Germany and providing LMS, LCMS and business intelligence tools aims to align learning with business processes, by bridging e-learning and Business Intelligence tools by means of shared standards and interfaces.


PROLIX Research Open Workshop


Date: Tuesday, 18 Sept 2007, 13h-17h
Location: Kalimera Kriti Hotel & Village Resort, 72400 Sissi, Crete GREECE
In conjunction with the EC-TEL 2007 conference

Organizer: Fabrizio Giorgini, Guinti Labs

Agenda

1. PROLIX - Improving the Impact of Learning to Business Processes: An Project Overview and Experiences
13:00 Welcome (5 min) - Fabrizio Giorgini, Giunti
13:05 Project Overview (20 min) - Nils Faltin, IMC
13:25 Pilots Experience: An example of PROLIX use (30 min) - Roy Ackema for Joke de Laaf, BT

2. Presentation of PROLIX Service-oriented Approach and Modules
13:55 Monitoring Learning Performances, presentation (20 min) - Bernd Simon, WUW
14:15 Modelling Competencies, presentation + demo (20 min) - Luk Vervenne, Syn
14:35 Designing Learning experiences, presentation + demo (20 min) - Fabrizio Giorgini, Giunti
14:55 Executing Learning processes, presentation + demo (20 min) - Nils Faltin, Amir Wasim, IMC
15:15 PROLIX Service Oriented Architecture, presentation (20 min) - Wolf Siberski, L3S

3. OBELIX Community: The Open PROLIX approach for industry and technology providers
15:35 OBELIX Community (10 min) - Fabrizio Giorgini, Guinti
15:45 Coffee break (15 min) (or at 15:00)

4. Related approaches
16:00 NetStart - Achieving new abilities with ICT, Luís Barreto, Alexandre Vilaça, Cláudia Viana (TBC)
16:20 Transfoming a competency model to assessment items, Onjira Sitthisak, Lester Gilbert, and Hugh C Davis

5. Discussion and Closing
16:40 Discussion



The workshop aims at to bring researchers, industrial stakeholders and interested community that are active in the area of technology enhanced professional learning together.

The workshop will be organized by the members of the European Project IP PROLIX (www.prolix-project.eu). PROLIX, which brings together 19 leading European organisations in TEL, coordinated by IMC Germany and providing LMS, LCMS and business intelligence tools aims to align learning with business processes, by bridging e-learning and Business Intelligence tools by means of shared standards and interfaces.

The PROLIX architecture is designed through a service oriented open framework named OBELIX (Open Business intelligence and e-learning interoperability and exchange framework) and implemented by means of the blending both vendor (eg learn exact LCMS by Giunti Labs and Clix LMS by IMC) and Open source components.

As a target outcome the PROLIX architecture will enable organisations to improve their employees’ competencies more quickly, as business requirements change. The goal is a minimum 20% reduction in the "time to competency" to be measured into workforces of the large organizations and multinationals engaged in the project.

 

Call for Short Paper

We invite experts in the area of technology enhanced professional learning to submit a short paper (2500 words max) to present during the Workshop. Relevant topics are:

  • Technology Enhanced Learning
  • Pedagogical Models and Learning Design
  • Professional Learning
  • Competence Management

Furthermore, participants can submit a proposal for a demonstration session to demonstrate relevant software.

Presentations will motivate and steer the Workshop. After all presentations a certain time will be dedicated to an open discussion with the experts about the recent and emerging topics around professional learning.

 

Workshop Language

English

 

Deadline for submission – 6th July  2007

Electronic submissions may be forwarded as a Portable Document Format (.pdf) attachment to: prolix.ECTEL.workshop@giuntilab s.com  

All submissions must be papers of 2000 words. Instructions for authors at: http://www.springer.de/comp /lncs/authors.html

 

Programme Comittee Chair

Fabrizio Giorgini (Giunti Labs, Italy)

Co-chair: Nils Faltin (IM-C, Germany)

 

Registration

Please contact Fabrizio Giorgini, f.giorgini@giuntilabs.com, for registration

Deadline for the registration: 10th August 2007

The participation to the workshop is FREE OF CHARGE.

 

Important dates

Deadline for submission of papers: 6th July 2007

Notification of acceptance: 20th July 2007

Deadline for registration: 10th August 2007

Workshop: 18th September 2007


Document Actions